MENIU

Doliu în lumea muzicii. A murit un mare artist, care a evitat în ultima clipă o tragedie aviatică

<p>Doliu &icirc;n sport</p>
Tommy Allsup

Chitaristul Tommy Allsup, câștigător al premiului Grammy, a murit la vârsta de 85 de ani, informează BBC News. Artistul a devenit faimos când a scăpat ca prin minune dintr-o tragedie aviatică în care și-a pierdut viața unul dintre primii muzicieni rock and roll, Buddy Holly.

Chitaristul Tommy Allsup, câștigător al premiului Grammy, a murit la vârsta de 85 de ani, informează BBC News.

Artistul a scăpat ca prin minune dintr-o tragedie aviatică în care și-a pierdut viața unul dintre primii muzicieni rock and roll, Buddy Holly.

Buddy Holly era considerat unul dintre cei mai influenți muzicieni ai anilor 50. În 3 februarie 1959, zi cunoscută ca „Ziua în care muzica a murit", Holly și-a pierdut viața într-un accident de avion lângă o fermă de lângă lacul Clear Lake, Iowa, S.U.A., alături de alți doi mari artiști ai vremii, Ritchie Valens și Perry Richardson (The Big Bopper).

Chitaristul Tommy Allsup urma să se afle și el la bordul aeronavei, însă a decis să nu mai plece, după ce a dat cu banul și a pierdut.

Allsup a devenit ulterior un câștigător al premiului Grammy și a cântat alături de nume mari ca Merle Haggard, Roy Orbison și Willie Nelson.

Muzicianul a murit în Springfield, Missouri, din cauza complicațiilor apărute după o operație de hernie.

Mai multe articole despre:
Tommy Allsup