MENIU

Doliu în lumea medicinei. România a pierdut unul dintre pionierii luptei împotriva maladiei HIV/SIDA

Lumea medicinei din România este în doliu. Un doctor renumit al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” a pierdut lupta cu viața. Este vorba despre Ioana Maria Strauss, inamicul numărul 1 al bolii HIV/SIDA.

Întregul colectiv al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” anunță cu profundă tristețe trecerea în neființă a doamnei doctor Ioana Maria Strauss, un infecționist de marcă și un pionier al luptei împotriva maladiei HIV/SIDA încă de la debutul acesteia în România.

Ioana Maria Strauss - Un pionier al medicinei în România

Dr. Ioana Maria Strauss a fost o personalitate remarcabilă, al cărei impact asupra medicinei românești și a luptei împotriva HIV/SIDA este de necontestat. Contribuțiile sale valoroase și dedicația neclintită față de pacienți și de profesie vor rămâne întipărite în memoria tuturor celor care au avut privilegiul să o cunoască și să lucreze alături de ea.

Omagiul adus de colegii de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș"

„Întregul colectiv al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, anunță cu mare tristețe, trecerea în neființă a doamnei doctor Ioana Maria Strauss, infecționist de marcă și unul dintre pionierii luptei împotriva maladiei HIV/SIDA, încă de la debutul acesteia în țara noastră.
Personalitatea domniei sale va rămâne înscrisă în Cartea de Onoare a instituției noastre alături de alte personalități ce au marcat evoluția medicinei românești.
Amintirea sa va fi veșnic, nu numai în memoria și sufletele noastre ci și ale pacienților cărora li s-a dedicat cu toată ființa sa.
Condoleanțe familiei!
Gândurile noastre bune o însoțesc  în călătoria spre alt univers, poate mai bun!”, se arată pe pagina oficială de socializare a spitalului.

Încă nu se știe cauza exactă a decesului Ioanei Maria Strauss.

Dr. Ioana Maria Strauss a lăsat în urmă un gol imens în comunitatea medicală, dar și o moștenire de neprețuit, prin munca și dedicarea sa.