MENIU

Doliu în lumea medicală din România. Unul dintre cei mai mari medici a murit: "Ni-l vom aminti ca pe Omul bun"

Lumea medicală din România este din nou în doliu. 

A murit unul dintre cei mai mari gastroenterologi din România. Anunțul despre decesul prof dr. Radu Voiosu a fost făcut de Spitalul Colentina. Profesorul a deţinut funcțiile de Medic Primar în Medicină Internă și Gastroenterologie și, de asemenea, Profesor Universitar și Doctor în Științe Medicale.

„Cu adânca tristețe anunţăm dispariția Profesorului Radu Voiosu, vineri, 26 ianuarie. Produs al şcolii de Medicină internă fondate ȋn Spitalul Colentina de către Profesorul N. Gh. Lupu şi elev al Profesorului Ion Bruckner, Profesorul Radu Voiosu şi-a desfăşurat aici principala activitate medicală, ȋnfiintând secția de gastroenterologie şi fiind unul dintre pionierii endoscopiei digestive din România. Medic strălucit, a iubit să-şi transmită știința generațiilor de studenți şi de medici pe care i-a format, într-o lungă carieră universitară, care ȋl poartă până ȋn Panteonul Universității de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

Mama lui Horia Emil Cioflan, "doctorul cu mâini de aur", medic și ea, nu a rezistat durerii: a murit în ziua înmormântării lui

Noi, prietenii, colegii şi elevii Domniei sale, ni-l vom aminti ca pe Omul bun, medicul excepţional ȋnvăţând continuu, inflexibil ȋn corectitudine, incomod pentru impostori, modest şi altruist, care ne-a sprijinit ȋn permanenţă ȋn timpul vieții şi care ne-a lăsat o moștenire nepreţuită : Gastroenterologia modernă naţională. Se spune că un om nu moare până nu este uitat. Cât vom fi noi pe aici, nu veți muri, Domnule Profesor Radu Voiosu!”, se arată în mesajul transmis de Spitalul Colentina.