MENIU

Doliu în lumea sportului! Un fotbalist celebru s-a sinucis

Fostul fundaş internaţional ceh de tineret David Bystron şi-a pus vineri capăt zilelor, anunţă presa din ţara sa, care reaminteşte că acesta este al doilea caz de sinucidere din fotbalul ceh în decurs de o lună, după cel al lui Frantisek Rajtoral, transmite Agerpres.

Conform cotidianului Sport, citat de AFP, Bystron (34 ani) a fost găsit spânzurat în subsolul casei sale din Elveţia, unde evolua pentru echipa de amatori US Schluein Ilanz, după ce şi-a încheiat cariera de fotbalist profesionist.

Dublu campion al Cehiei, cu Banik Ostrava şi Viktoria Plzen, şi campion al Bulgariei, cu Levski Sofia, Bystron şi-a văzut cariera compromisă după un control antidoping pozitiv la metamfetamină, în timpul meciului dintre Viktoria Plzen şi BATE Borisov, din Liga Campionilor ediţia 2011-2012.

Suspendat atunci pentru o perioadă de doi ani, Bystron a ratat şansa de a participa la turneul final al Campionatului European din 2012, desfăşurat în Polonia şi Ucraina.

Presa cehă susţine că fotbalistul se confrunta cu probleme familiale şi financiare.

Frantisek Rajtoral, un alt fost fundaş al echipelor Banik Ostrava şi Viktoria Plzen, s-a sinucis în luna aprilie, în Turcia, unde juca pentru echipa Gaziantepspor, după ce a îmbrăcat de 34 de ori tricoul reprezentativei Cehiei, între 2012 şi 2014.

Mai multe articole despre:
fotbal sinucidere David Bystron