MENIU

DOLIU în lumea cinematografiei! Un mare actor și regizor a murit

Pierdere uriașă pentru cinematografia de peste Prut! Actorul și regizorul basarabean Ion Ungureanu s-a stins din viață la 81 de ani. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, Monica Babuc.

Actorul a murit într-un spital din București, însă autoritățile din Republica Moldova au decis ca trupul acestuia să fie transportat către patria mamă.

Ion Ungureanu s-a născut pe 2 august 1935 în satul Opaci, din Tighina. El a ocupat fotoliul de ministru al Culturii de peste Prut între anii 1990-1994 și a fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova tot în aceeași perioadă, scrie b1.ro.

Regizorul este unul dintre cei 278 de delegați ai primului parlament din fosta R.S.S Moldovenească care au votat Declarația de Independență a Republicii Moldova din 27 august 1991.

Ion Ungureanu și-a început cariera în lumea cinematografiei în 1958 în fimul ”Când omul nu-o la locul lui”, interpretând cu succes alte câteva roluri de excepție. În total, el a jucat în 25 de filme și a mai multe producții cinematografice.