MENIU

DOLIU în lumea bisericească: unul dintre cei mai mari duhovnici a murit, după o boală grea

Preotul Victor Porof

Preotul Victor Porof, fost paroh al Parohiei "Sfântul Gheorghe", din Ștefănești Târg, Protopopiatul Săveni, a pierdut lupta cu o boală cumplită.

În ultima parte a vieții, Victor Porof a fost preot îmbisericit al Bisericii "Sfântul Ioan Botezătorul", din Botoșani. La sfârșitul lunii martie, reprezentanții Parohiei făceau un apel către cetățeni de a dona sânge pentru salvarea îndrăgitului preot. 

Din păcate, starea lui de sănătate s-a agravat, iar în cursul serii de joi, preotul Victor Porof a încetat din viață, scrie stiri.botosani.ro.

Vestea a fost transmisă prin pagina de Facebook a Parohiei.

"Cu durere și creștinească nădejde a învierii, vă aducem la cunoștință trecerea la Domnul a Părintelui Victor Porof, fost preot paroh la Parohia „Sfântul Gheorghe” - Ștefănești Târg, Protopopiatul Săveni, iar în ultima perioadă preot îmbisericit la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoșani. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în ceata drepților! Transmitem condoleanțe doamnei preotese Ortansa și familiei!", arată Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul", din Botoșani.