MENIU

DOLIU în învățământul românesc - A murit una dintre cele mai apreciate profesoare - A format numeroase generații

DOLIU în învățământul românesc

Zi neagră în învățământul românesc, după ce una dintre cele mai îndrăgite profesoare s-a stins din viață.

Profesoara de muzică Maria Cojocaru a murit la vârsta de 80 de ani. A format numeroase generații de elevi de la Liceul Pedagogic, Liceul de Artă și Școala Populară de Arte.

„Încă un suflet s-a întors în necuprinsul cerului. Și ce suflet! Drum lin în lumină, doamna profesoara Maria Cojocaru”, este mesajul postat de Liviu Andronic, directorul Școlii Populare de Arte din Botoșani.

Maria Cojocariu s-a născut pe 4 iunie 1942 în oraşul Sorojineţ, Bucovina de Nord, într-o familie numeroasă cu şapte copii. Primele clase elementare le-a absolvit în satul Poieni-Solca.

În anul 1956 a susţinut examenul de admiterea la Liceul de muzică din Iaşi. În anul 1963, a susţinut examenul de admitere la Conservatorul ,,George Enescu” din Iaşi, reuşind cu nota 9,45.

 În 1968, a primit repartiţie ministerială la Liceul de muzică din Botoşani, unde a predat muzica vocală şi vioara. Aceasta s-a ocupat și de ansamblul coral.

De asemenea, s-a implicat profesional şi emoţional în pregătirea elevilor obţinând rezultate la concursurile corale, sau la concertele de la „Atheneul Român”.

 

Mai multe articole despre:
Maria Cojocaru doliu deces