MENIU

Doliu în Biserica Ortodoxă. A murit un preot care a îndrăznit să repare biserici pe vremea lui Ceaușescu

Doliu

Biserica Ortodoxă este din nou în doliu, la moartea părintele Ioan Țârău, unul dintre cei mai apeciați preoți din Arhiepiscopia Abla, la vârsta de doar 64 de ani. 

Acesta va fi înmormântat miercuri, 15 decembrie. Slujba de înmormântare va fi oficiată de la ora 11.00, de ÎPS Irineu, la biserica parohială cu hramul „Sfânta Treime” din Bărăbanț.

Ioan Țârău a slujit vreme de 38 de ani la parohia Bărăbanț. Inima părintelui Ioan a încetat să mai bată, duminică, după slujba de Vecernie, potrivit Alba 24.

Părintele este unul dintre prelații care au avut curajul să revoveze bisericile în care slujeau încă de pe vremea regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu. Din anul 1985, a început reparația capitală a bisericii dom Bărăbăț, fiind introdus sistemul de încălzire centralizat și, totodată, refăcut acoperișul cu tablă de aluminiu, iar apoi a demarat procesul de pictare și decorare cu mobilier sculptat în lemn de stejar, paltin și tei

De asemenea, pentru activitatea sa socială, părintele paroh Ioan Țârău a fost binecuvântată și apreciată în repetate rânduri prin vizitele făcute de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei.