MENIU

DOLIU imens în România! Una dintre cele mai mari gimnaste a murit de Covid-19. A fost „Femeia anului 2006”

Doliu uriaș în România

Doliu imens în România! Una dintre cele mai mari gimnaste a murit de Covid-19. A fost "Femeia anului 2006". Este vorba de un nume celebru și extrem de implicat în proiecte pentru sprijinirea multor români.

A murit Ecaterina-Ani Jager, vicepreședinta Asociaţiei Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România. Anunțul a fost făcut de cei de la Consiliul Național al Dizabilității din România.

Ecaterina Ani Jager s-a născut la 19 februarie 1957. Era absolventă a Liceului „Elena Ghiba Birta”, vorbea fluent engleza, germana şi maghiara.

Mare iubitoare de sport încă din copilărie, a practicat gimnastica de performanţă până la accidentul fatidic din ziua de Crăciun a anului 1975.

Viaţa sportivei s-a schimbat brusc şi iremediabil după accident. Pe lângă paraplegia care a ţinut-o zeci de ani în scaunul rulant, Ecaterina Ani Jager suferea şi de insuficienţă circulatorie şi, pe fondul acestei fragilităţi medicale, infecţia cu noul coronavirus a produs ravagii.

A ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pe 15 noiembrie 2021, în stare gravă, fiind internată direct pe Secţia ATI a Spitalului COVID-19 din Grădişte. Era nevaccinată şi a supravieţuit o săptămână de la momentul internării, potrivit aradon.ro.

Membrii Consiliului Național al Dizabilității din România transmit sincere condoleanțe familiei doamnei Ecaterina Ani Jager!”, a scris Daniela Tontsch, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România, pe pagina sa de Facebook.