MENIU

Doi români și doi bulgari au încercat să treacă frontiera cu teste PCR false! Ce riscă aceștia

Teste COVID-19

Au ncercat să treacă graniţa pe la punctul de trecere Giugiu, prezentând teste COVID false! Este vorba despre doi  români și doi cetăţeni bulgari. Bulgarii spun că cumpărat certificatele plătind câte 50 de euro, în timp ce românii au susţinut că au rezultatele testelor de la o clinică din Capitală.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, doi bărbaţi, în vârstă de 51 de ani și, respectiv 19 ani, de naţionalitate bulgară, au fost prinşi, miercuri, în jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier.

Aceştia au prezentat pentru control teste PCR cu rezultate negative, cu scopul de a călători în România. În urma verificărilor s-a stabilit însă că testele erau false. Oamenii au precizat că au cumpărat testele PCR negative de la o persoană necunoscută, plătind câte de 50 de euro de persoană.

În aceeași zi, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat în vârstă de 33 de ani şi o femeie de 26 de ani, ambii cetăţeni români, au prezentat autorităţilor teste cu rezultate negative cu scopul de a li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei. "Cei doi români au declarat poliţiştilor de frontieră că au obţinut testele PCR de la o clinică din municipiul Bucureşti, însă nu au putut oferi detalii suplimentare care să conducă la stabilirea identităţii persoanei care le-a întocmit”, arată sursa citată.

Conform protocolului existent între autorităţile celor două ţări privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cei doi bulgari au fost preluaţi de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor, iar românii sunt cercetaţi pentru uz de fals, respectiv complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată.