MENIU

Doi elevi români le-au dat clasă americanilor. Au obținut punctaj maxim la BAC-ul din SUA

Doi elevi români au obținut punctaj maxim la bacalaureatul american, atât la matematică, cât și la fizică.

Sorina Andrei, elevă în clasa a 11-a, și Radu Zevri, elev în clasa a 12-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, au obținut punctajul maxim, de 800 de puncte, la probele susținute în cadrul testelor SAT (Scholastic Assessment Test), scrie portalinvatamant.ro.

Cei doi sunt olimpici la noi și au reușit să domine clasamentele la bacalaureatul american - testul SAT, cu doar o săptămână de pregătire, spun reprezentanții liceului constănțean.

Radu, elev cu rezultate deosebite la învățătură și olimpic național la matematică anul trecut, a susținut testele SAT generale și cele pe discipline, obținând punctajul maxim. El a participat anul trecut și la Olimpiada Națională de matematică a Irlandei, neoficial, și a obținut un punctaj care l-ar fi clasat pe locul III.

Sorina, de asemenea olimpică națională multipremiata la matematică, a susținut deocamdată proba SAT la disciplină ei preferată, matematică 2, cel mai dificil nivel, și se pregătește pentru chimie. Și pentru ea punctajul maxim 800 a fost foarte ușor de obținut, iar, că manieră de evaluare, ea apreciază eficientă acestui examen în care se punctează atât modul de raționare matematic corect, cât și rapiditatea raspunsurilor.