MENIU

Documente care arată că Andreea Moldovan chiar a înființat Grupul de investigare a raportării deceselor COVID - Andrei Baciu o contrazice: "Era doar o intenție"

Andrei Baciu

Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt în guvernul Cioloș și membru USR Plus, a publicat un document care atestă faptul că Andreea Moldovan ar fi înființat Grupul pentru investigarea raportării deceselor Covid. Florin Cîțu a declarat, astăzi, că acest grup de lucru nu există. Andrei Baciu a oferit o replică și susține că a existat doar o intenție de a înființa acest grup.

Duminică seara au fost publicate pe internet de către Liviu Iolu documente prin care se arată faptul că grupul pentru investigarea deceselor covid a fost înființat, în ciuda declarațiilor lui Florin Cîțu care declara tot azi că acest grup nu a existat niciodată.

 

Întrebat, duminică seara, dacă există acest document, Andrei Baciu a precizat că STS se ocupă de înregistrarea deceselor de COVID și că le-a cerut celorlalți secretari de stat să-i spună dacă știu sau nu despre existența acestui grup.

Astfel, el a aflat – de la o singură persoană – că există o intenție de formare a acestui grup.

”Toate raportările, fie că vorbim de decese sau testări, toate situațiile din țară, toate datele sunt gestionate de STS (…) Ieri, STS a emis următorul comunicat, faptul că datele introduse în coronaforms nu pot fi modificate odată introduse. Datele introduse în aplicațiile gestionate de către STS nu pot fi modificate. (Nici dacă apar greșeli?) Corecturile trebuie făcute doar de STS, nu poate oricine care poate introduce date să facă modificări.

În al doilea rând, ieri, din dispoziția premierului Cîtu, am comunicat tuturor celor din conducerea Ministerului Sănătății să ne comunice două aspecte: actul normativ prin care a fost constituit acest grup de lucru pe de o parte și, de cealaltă parte, un raport de activitate al acestui grup de lucru.

Toți secretarii de stat mi-au răspuns în scris, inclusiv secretarul general al MS. Toți, cu o singură excepție, au spus că nu au cunoștință de acest grup de lucru. Dacă există, dacă există vreun document în acest sens. A fost o singură excepție din partea unei colege, care a menționat faptul că știe despre o intenție de a constitui un astfel de grup, o intenție, o discuție care a avut loc în data de 12 (aprilie – n.red.) și pentru care a fost planificată o primă eventuală ședință pe data de 14, ședință care nu a avut loc. Alte informații nu au putut să-mi comunice”, a declarat Andrei Baciu la o televiziune de știri.