MENIU

Vremea extremelor. România, lovită de un val de frig: brumă și vânt puternic

Vremea extremelor. După soare, urmează zile cu vânt puternic și brumă

Început de săptămână cu vreme caldă și frumoasă. Până la 24 de grade vor ajunge temperaturile astăzi, la amiază. De mâine, însă, situația se schimbă.

"E mai mult decât primăvară, sunt valori termice mai mari decât normal, pentru data asta. Ar trebui să fie cel mult 17-18 grade.  Este mai cald decât normal în S și SV, pentru că deja începe să scadă temperatura de astăzi din partea de nord a țării, pentru ca mâine, răcirea să se extindă în toate regiunile țării", a declarat, la Realitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu.

Răcirea, pentru unele zone, va fi în limite normale. Pentru altele, în schimb, va fi sub normal, respectiv în regiunile extracarpatice, atrage atenția meteorologul.

"Aerul rece vine din nord, peste Moldova, partea de est a țării, sud-est, până în Oltenia, chiar și în centru intră. Așa că marți, miercuri, chiar și joi o să vorbim de o vreme ușor mai rece decât normal, în regiunile extracarpatice, și pe normal, în restul țării. Va fi rece, dar rece mai mult cu soare, decât cu nori. Vor fi înnorări temporale și ploi la șes, slabe, și nu pe arii extinse, lapoviță și ninsoare la munte. Vânt o să avem și se intensifică de astăzi. Astăzi o să se accentueze în toate regiunile țării, iar în zilele următoare o să-l mai avem în sud, sud-est la valori ale vitezei mult mai mici", a mai spus meteorologul.

"Valorile termice scad, și noaptea și o să ajungem să avem valori termice negative, la -4, -5 grade, în depresiuni, și o să avem  și fenomenul de brumă. Cam peste tot sunt condiții de brumă, dar în special nordul Moldovei va avea aceste condiții, și centrul țării, chiar și dealurile subcarpatice din sudul țării", a completat Elena Cordoneanu.

Pe finalul săptămânii, vremea se schimbă radical. Temperatura începe să cească ușor, iar ploile vor fi puține și slabe.

 

Mai multe articole despre:
meteo vremea prognoză meteo