MENIU

DNA:Mustaţă şi grupul din care făcea parte, obişnuiţi să perceapă "tarife" pentru decizii favorabile

DNA:Mustaţă şi grupul din care făcea parte, obişnuiţi să perceapă "tarife" pentru decizii favorabile

Dialogurile purtate între membrii grupului din care făcea parte judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, arată obişnuinţa acestora de a percepe tarife pentru soluţii favorabile în dosare, arată procurorii DNA, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a magistratului.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), singura preocupare a grupului infracţional din care făcea parte şi judecătorul Stan Mustaţă era "aceea ca fiecare dintre ei să-şi îndeplinească, în vederea atingerii scopului comun urmărit, sarcinile asumate în cadrul cooperării lor delictuale".

"S-a asigurat ierarhia grupului în care judecătorul Mustaţă a beneficiat de serviciile prestate de către ceilalţi inculpaţi, în pofida anumitor nemulţumiri exprimate de aceştia din urmă. În calitate de prietenă a inculpatului Mustaţă, Mariana Curea a beneficiat şi ea de avantajele liderului (de exemplu: organizarea zilei de naştere la mare, tort, flori, cadouri etc.)", arată procurorii în referatul cu propunerea de arestare a judecătorului Stan Mustaţă şi a grefierei Curea.

Conform sursei citate, membrii grupului infracţional au valorizat rolul grefierei în grupare, din perspectiva funcţiei pe care ea o avea, cu scopul deservirii în viitor a intereselor grupului, când judecătorul Stan Mustaţă urma să se pensioneze.

"Pe de altă parte, membrii grupului infracţional şi-au exprimat neîncrederea în Mariana Curea, fiind primită ulterior constituirii grupării şi acceptată exclusiv din dorinţa judecătorului", au scris procurorii în referat.

Judecătorul Stan Mustaţă şi grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel Bucureşti, au fost arestaţi pentru 30 de zile, marţi noapte, în dosarul de mită în schimbul unor soluţii favorabile în dosare.

Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti nu este definitivă, contestaţiile judecătorului şi grefierei urmând să se judece la instanţa supremă.