MENIU

DNA: Dragnea a creat un serviciu special pentru soţia lui, ca să nu fie şefa şoferilor şi paznicilor

Liviu Dragnea nu a dorit ca soţia sa, Bombonica, să fie şefa şoferilor, a paznicilor şi a femeilor de serviciu, iar în acest fel, şefa DGASPC, Floarea Alesu a creat serviciul Secretariat unde soţia lui Dragnea a fost numită şefă. Potrivit martorilor audiaţi în dosar, aceasta nu semna pontaje şi alte acte pe motiv că i se părea „jenant” se arată în documentele de anchetă.

Mai mulţi martori dar şi fosta şefă a DGASPC Teleorman le-au povestit procurorilor DNA despre favoritismul de care s-a bucurat fosta soţie a lui Liviu Dragnea în cadrul Direcţiei.

Mai precis, aceştia au povestit că Liviu Dragnea nu a fost de acord ca soţia sa să ajungă şefa serviciului unde lucrau paznicii, şoferii şi femeile de serviciu în cadrul instituţiei. Astfel a fost necesară crearea unui nou serviciu special pentru ca fosta soţie a demnitarului să devină şef.

Fosta şefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, trimisă şi ea în judecată în acelaşi dosar pentru fapte de corupţie, le-a declarat anchetatorilor DNA cum s-a ajuns la crearea serviciului Secretariat în cadrul instituţiei.

Ea a relatat că serviciul s-a înfiinţat după ce a fost pusă de Liviu Dragnea să discute cu consilierul său privind modificări ale organigramei instituţiei, iar Bombonica Prodana să nu fie funcţionar public ci personal contractual.

Alesu a explicat că i-a prezentat lui Dragnea posibilitatea de a o numi pe Bombonica Prodana la Serviciul Administrativ care avea în componenţă pază, PSI, şoferi şi femei de serviciu, aceasta fiind singura varianta existentă la acel moment cu personal contractual şi că Liviu Dragnea a trimis-o la consilierul său personal cu care să analizeze organigrama şi să găsească o altă variantă, potrivit News.ro.

„M-a trimis la consilierul său personal cu care să analizez organigrama şi să găsesc o altă variantă motivându-mi că doar nu o să o pun pe soţia sa şefă peste femeile de serviciu", le-a declarat Floarea Alesu procurorilor.

Împreună cu consilierul, a povestit Alesu, a găsit varianta înfiinţării Serviciului secretariat, iar când a întocmit organigrama a introdus în acest serviciu şi cele două salariate care nu se prezentau la serviciu pentru că lucrau la sediul judeţean PSD.

"Deşi am făcut această mutare, nici în aceste condiţii cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu. Arăt că ideea de a le introduce pe cele două angajate care nu se prezentau la serviciu, în cadrul Serviciului Secretariat, mi-a aparţinut mie şi lui DUMITRU JENICA, sperând că în acest fel cele două vor fi determinate să vină la serviciu având în vedere că şefa acestora era soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Nicolae Dragnea", potrivit actelor dosarului.

O altă inculpată din dosar le-a relatat aceleaşi aspecte procurorilor DNA precizându-le că a întocmit mai multe variante de organigramă cu care directorul Alesu Floarea a mers la conducerea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru aprobare.

Cu toate că varianta proiectată de mine, le-a spus Jenica anchetatorilor, a fost ca Bombonica Dragnea să fie numită şef al serviciului administrativ care exista în organigramă, când s-a întors de la Consiliul Judeţean Teleorman, directorul Alesu Floarea a venit cu organigrama modificată în cadrul căreia se înfiinţase Serviciul Secretariat, care era format din Bombonica Dragnea şef serviciu, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina şi încă două salariate, respectiv arhivarul instituţiei şi în prezent şi secretara existentă.

”La un moment dat, angajaţii Serviciului contabilitate, nu au mai vrut să plătească salarii angajaţilor Serviciului Secretariat, deoarece nu aveau pontaje întocmite de către şeful serviciului, respectiv Dragnea Bombonica, deoarece aceasta a considerat că este sub demnitatea ei să întocmească pontaje pentru angajaţi şi să semneze condica de prezenţă, deşi acest serviciu nu avea decât cinci angajaţi", a declarat un alt inculpat din acest dosar.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată, în 15 iulie, de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Dosarul în care Liviu Dragnea va fi judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual a fost trimis de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele PSD a fost pus sub acuzare în 6 aprilie în dosarul în care este cercetată şi fosta sa soţie, Bombonica Prodana, precum şi foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

În acelaşi dosar, în 11 mai a fost audiat şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, în calitate de martor.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Mai multe articole despre:
null