MENIU

Avertisment teribil de la METEO: val de aer rece peste România. Când lovesc ninsorile în Capitală

Avertisment teribil de la METEO: val de aer rece peste România. Când lovesc ninsorile în Capitală

Dacă în noaptea dintre ani, dar și în prima zi din 2019, valorile termice au fost peste media normală, în zilele următoare, vremea se răcește. Iarna blândă se încheie, iar sfârșitul săptămânii va aduce temperaturi negative.

Începând de joi, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunţă că vine gerul şi că va ninge în toată ţara. Şi în Capitală se va resimţi răcirea accentuată a vremi, iar duminică va ninge.

"Ne pregătește o schimbare vremea, se răcește. De mâine, vremea se răcește. Ninsorile iau locul ploilor. Nu este vorba de ninsori bogate. Vineri și sâmbătă vor fi temperaturi negative în toată țara, cu o excepție, două", a spus meteorologul Elena Cordoneanu, într-o intervenție la Realitatea TV.

"Deci vor fi valori termice negative ziua, iar dimineața, sub 10 grade cu minus, adică ger, în special în nordul și centrul țării și în zonele celelalte, în special în Subcarpați. La București, vor fi -8, -9 grade sâmbătă, duminică dimineață. Ninge în toată țara, dar nu bogat. Ninge slab, fulguieli, 2-3 cm", a explicat meteorologul.

"În București, o să mai avem mâine 3-4 grade la amiază. Vineri, sâmbătă, duminică 0 grade -1 grad, iar dimineața, minus 7, minus 8, dacă nu și minus 9, în împrejurimile Capitalei. E posibil să avem duminică ceva ninsoare în București, dar nu o ninisoare bogată", a mai spus meteorologul Elena Cordoneanu.

Mai multe articole despre:
meteo vremea