MENIU

Distrigaz Sud Rețele îl contrazice pe Oprescu: Notificarea a fost făcută din 2 septembrie

Distrigaz Sud Reţele contrazice, prin intermediul unui comunicat, afirmațiile primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit cărora cetățenii nu au fost înștiințați înainte de a fi redusă presiunea la gaze, clarificând că ”măsura limitării serviciului de distribuţie a gazelor naturale a fost comunicată încă din data de 2 septembrie a.c., prin mai multe notificări,  tuturor instituţiilor responsabile”. Mai mult decât atât, ”chiar şi după măsura de limitare a serviciului de distribuţie a gazelor naturale”, presiunea asigurată pentru punctele de consum ale Elcen permitea funcţionarea la parametri normali, a sistemului de producere a agentului termic şi de preparare a apei calde, fapt ce conduce la concluzia că au existat disfunctionalităţi tehnice în acest sistem”.

”Reamintim că Distrigaz Sud Reţele a limitat, la sfârşitul săptămânii trecute, serviciile de distribuţie a gazelor naturale către două locuri de consum ale ELCEN din Bucureşti, respectiv CTE Sud şi CTE Vest, ca urmare a acumulării de către Elcen a unor datorii importante de plată aferente serviciului de distribuţie prestat inclusiv pentru sezonul rece 2013-2014. Măsura limitării serviciului de distribuţie a gazelor naturale a fost comunicată încă din data de 2 septembrie a.c., prin mai multe notificări,  tuturor instituţiilor responsabile. Chiar şi după măsura de limitare a serviciului de distribuţie a gazelor naturale, presiunea asigurată pentru punctele de consum ale Elcen permitea funcţionarea la parametri normali a sistemului de producere a agentului termic şi de preparare a apei calde, fapt ce conduce la concluzia că au existat disfunctionalităţi tehnice în acest sistem”,a precizat Distrigaz Sud Rețele, într-un comunicat remis Realitatea.net.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că acțiunea Distrigaz de reducere a presiunii la gaze este ”forțată de diverse interese”, și că nu a informat nici cetăţenii, înaintea acestei măsuri.

"Consider că acţiunea Distrigaz Sud Reţele este forţată de diverse interese. Nu vreau să nominalizez, dar se simte un vânt liberal, atât în refuzul consilierilor generali PNL de a vota hotărârea legată de fuziunea RADET-ELCEN de săptămâna trecută, cât şi în deciziile celor de la GDF Suez care, în loc să stea la masa discuţiilor, au redus direct - subliniez, direct - presiunea la gazele naturale. Ei au început să o facă de joi (2 octombrie - n.r.), iar pe noi ne-au informat vineri după-amiază", a declarat Sorin Oprescu.