MENIU

Dispute și contre în Coaliție, PNL și USR Plus vor mai mulți bani la rectificarea bugetară

Liderii Coaliției de guvernământ

Liderii Coaliției de guvernare îi cer premierul să vină cu o altă rectificare bugetară. Pe de-o parte, USR-PLUS vrea mai mulți bani pentru ministerele pe care le conduce, dar și liberalii au propriile solicitări. Marți sunt programate atât o întâlnire a liderilor PNL, în Biroul Executiv, cât și o ședință a liderilor Coaliției.

PNL dorește ca premeirul Florin Cîțu să prezinte restificarea în ședința Biroului de Conducere al PNL pentru că, potrivit unor surse, liderii partidului doresc mai mulți bani pentru primari, iar președintele Ludovic Orban a afirmat că este nevoie de un nou plan de dezvoltare regională și locală.

Pe de altă parte, liderii USR Plus, Dan Barna și Dacian Ciolos sunt nemulțumiți de bani pe care ar urma să-i primescă ministerele pe care le au în portofoliu, în special Transporturile. Potrivit unor date apărute în presă, ministerul condus de Cătălin Drulă ar urma să primească la rectificare o sumă de 10 ori mai mică decât cea solicitată. Pe de altă parte, președintele USR Plus al Senatului, Anca Dragu, a afirmat că discuțiile vor continua și că este posibil ca suma de la Transporturi să fie mult mai consistentă. 

Probleme legate de sumele de bani primite au și cei de la UDMR, pentru ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila, pentru că instituția ar urma să primească mai puțin de jumătate din suma pe care a solicitat-o.

De de altă parte, premierul Florin Cîțu le- a transmis miniștrilor, fără să nominalizeze, că cere responsabiltate și performanță. "Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuția, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiți", a scris Cițu pe Facebook, la mijlocul săptămânii trecute. 

Proiectul de rectificare bugetară ar urma să fie prezentat pe 16 august și să fie aprobat pe 20, potrivit Realitatea Plus.