MENIU

Discuții cruciale pe noua lege a pensiilor. Reprezentanții seniorilor tranșează noua lege cu conducerea Casei de Pensii

Reprezentanții pensionarilor din România au ajuns la Casa de Pensii, unde se vor întâlni cu președintele instituției pentru a găsi cea mai bună formulă de calcul a pensiilor. Asta în condițiile în care executivul mai are timp până în luna spetembrie să vină cu reforma completă.

Pe lângă noua formulă de calcul în baza căreia să fie recalculate toate dosarele, inclusiv cele aflate acum în plată, noua lege a pensiilor trebuie să introducă și o creștere a vârstei de pensionare în cazul femeilor, astfel încât să fie egală cu cea a bărbaților, dar și o vârstă optională pensionare de 70 de ani. De asemenea, este posibil să vedem în noua lege și o majorare a punctului de pensie așteptată de mult timp de seniorii din România.

O parte dintre reprezentanții pensionarilor au ajuns deja la Casa de Pensii. Aceștia au declarat reporterului Realitatea Plus că merg la discuții pregătiți deja cu o propunere. Ei și-ar dori ca noua formulă de calcul să fie bazată pe salariul minim de economie și nu pe rata inflației.

Cert este că și coaliția trebuie să ia o decizie până în una septembrie, atunci când se finalizează digitalizarea dosarelor și va începe recalcularea acestora.