MENIU

Discuţie revoltătoare între un bărbat care voia să salveze un copil rănit şi dispercera Ambulanţei

Copil rănit grav în accident, transportat la spital de un binefăcător, pentru că Ambulanţa a spus că nu are maşini să vină să îl ia. Omul a sunat disperat la 112. I s-a răspuns la al șaselea apel, dar a fost sfătuit să ducă singur copilul la spital… cât mai repede. Deși bărbatul explica operatoarei că starea acestuia este gravă, fiind inconștient și plin de sânge, aceasta a recunoscut că nu există ambulanță disponibilă. Copilul este în comă, la un spital din Capitală, scrie gazeta dambovitei.ro

Reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) anunţă că s-au autosesizat după ce a fost făcută publică o înregistrare audio-video privind modul de preluare şi gestionare a unui apel de urgenţă de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa, în cazul unui copil rănit într-un accident rutier.

"Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a autosesizat în această situaţie şi a solicitat conducerii Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa verificarea tuturor aspectelor referitoare la acest caz, precum şi raportarea tuturor informaţiilor verificate", arată reprezentanţii DSU.

De asemenea, conducerea DSU a dispus măsuri pentru constituirea comisiei de disciplină la nivelul SAJ Dâmboviţa pentru evaluarea modului de preluare şi gestionare a apelului de către dispecerul de serviciu, urmând ca aspectele constatate să fie făcute publice. Presa locală a relatat că un bărbat care a preluat un copil rănit într-un accident rutier produs la Bolovani, pentru a-l transporta spre spital, a sunat la 112 pentru a fi trimisă o ambulanţă cu care să se întâlnească, astfel încât copilului să i se acorde cât mai repede primul-ajutor. Pe înregistrarea publicată în presa locală se aude cum apelul este preluat abia după mai mult timp, iar la un moment dat bărbatului i se face legătura la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa. El spune unde a avut loc accidentul, că sunt mai multe victime şi că el l-a preluat pe copilul rănit cel mai grav, menţionând că acesta este inconştient şi plin de sânge.

Bărbatul solicită să fie trimisă o ambulanţă, precizând exact locul unde se află pe traseul spre spital, pentru a se întâlni, iar medicii să preia copilul pentru a-l salva. Dispecerul de la Ambulanţă îi spune însă să ducă el copilul la spital întrucât nu există ambulanţe disponibile.

"Dispecer Ambulanţă: Deci dumneavoastră aţi preluat copilul şi vă îndreptaţi către..

Bărbat: Spre Titu.

Dispecer: Deci îl duceţi dumneavoastră la spital. (...)

Bărbat: (...) dar eu vroiam să-l preluaţi de pe drum. Sunt pe la Moara Nouă..

Dispecer: Sunteţi la Moara Nouă şi să vi-l preluăm de pe drum? Bărbat: Păi eu aia mă gndeam, să-l salvăm.

Dispecer: Deci nu, încercaţi să ajungeţi la spital, să ştiţi că nu avem nicio ambulanţă disponibilă. Este conştient copilul?

Bărbat: Nu, nu este conştient, nu e nimic, şi e plin de sânge. Dispecer: Nu este conştient şi e plin de sânge... Am înţeles şi sunteţi pe la Moara Nouă... deci încercaţi să ajungeţi cât de repede la spital la Titu", este o parte a dialogului purtat de bărbatul care a preluat copilul cu dispecerul de serviciu de la Ambulanţa Dâmboviţa.

Potrivit cotidianului Gazeta Dâmboviţei, copilul se află la un spital din Bucureşti, fiind în comă.