MENIU

Discuția dintre Biden și Putin privind Ucraina s-a încheiat. Detaliile vor veni mai târziu

Joe Biden și Vladimir Putin

Videoconferința dintre președintele american Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin, pe tema situației militare tensionate de la granița Ucrainei, s-a încheiat după 2 ore. La final, Casa Albă a anunțat că președintele amercian îi va suna marți pe președintele francez Emmanuel Macron, pe cancelarul german Angela Merkel, pe prim-ministrul italian Mario Draghi și pe prim-ministrul britanic Boris Johnson, pentru a-i pune la curent cu cele discutate.

Mai multe detalii despre discuțiile între cei 2 lideri vor fi oferite de consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, într-o conferință de presă.

Potrivit anuțurilor oficiale de la Kremlin, în afară de Ucraina, Putin şi Biden au avut pe lista subietelor de discuție și implementarea înţelegerilor convenite la summitul lor desfăşurat în iunie la Geneva.

Vladimir Putin a propus săptămâna trecută NATO semnarea unui pact de securitate care să nu permită aderarea Ucrainei şi Georgiei la această alianţă, pe care preşedintele rus a acuzat-o că şi-a încălcat un angajament după încheierea Războiului Rece de a nu se extinde către Est.

Mai mult, liderul de la Kremlin a declarat că desfăşurarea de armament ofensiv occidental în Ucraina este pentru Moscova una dintre ''liniile roşii''.