MENIU

Directorul STB, despre CONCEDIEREA protestatarilor: Sunt deja sute de șoferi care așteaptă să fie angajați

Angajați STB (Foto/Inquam Photos/Octav Ganea)
Angajați STB (Foto/Inquam Photos/Octav Ganea)

Directorul STB a anunțat, marți, că s-a declanșat o procedură internă pentru a se stabili câți dintre angajații care au participat la protestul care a blocat Capitala vor fi dați afară. Adrian Criț a precizat că de luni, de când s-a dat anunț de angajare, s-au primit deja sute de dosare. 

Întrebat câți angajați STB riscă să fie dați afară ca urmare a participării la proteste, directorul STB a precizat că la finalul anchetelor interne vor fi trimise notificări.

Pe de alăt parte, acesta a precizat că în interval de doar 24 de ore s-a primit un număr impresionant de solicitări de angajare pe posturi de șoferi și vatmani:

„ Doar astăzi (marți) s-au făcut 60 de solicitări, în timp ce ieri erau 230, la sfârșitul zilei. Acum sunt 290 de solicitări“, a precizat Criț.

"După 5 zile de protest ilegal care a paralizat Capitala şi a provocat daune financiare masive Societăţii de Transport Bucureşti, angajaţii au înţeles că nu pot ignora legea şi obligaţiile pe care le au faţă de cetăţenii din zona metropolitană Bucureşti-Ilfov. Manipularea liderilor de sindicat, ale căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineaţă. Angajaţii noştri au înţeles că trebuie să respecte legea şi cetăţeanul", a subliniat şeful STB.

Potrivit sursei citate, pentru a identifica vehiculele în traseu şi pentru a planifica deplasarea în timp real, utilizatorii STB SA pot folosi aplicaţia InfoTB.

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a anunţat marţi dimineaţa că suspendă acţiunea de protest, iar angajaţii îşi reiau lucrul.a 

Mai multe articole despre: