MENIU

Directorul STB, anunț devastator pentru șoferii care nu ies pe traseu: "Nu vor mai beneficia de siguranța locului de muncă"

STB

Directorul STB a anunțat șoferii care se află în grevă că riscă să își piardă locurile de muncă dacă vor continua acțiunea ilegală de protest. Totuși, el a spus că șoferii care vor renunța la grevă nu vor fi cercetați deși mișcarea lor de protest a fost una ilegală și s-a desfășurat după două sențințe judecătorești.

Directorul STB a făcut o serie de declarații, sâmbătă, după o ședință a conducerii firmei de transport public din Capitală:

"Urmare a celor două hotărâri ale instanței, angajații nu au revenit la locul de muncă. Am fost nevoiți să identificăm problematica existența în momentul de față cu tot ceea ce înseamnă costuri pentru STB, dar și soluțiile care să ducă la deblocarea acestei situații.

Pot spune următorul aspect: există două decizii ale Tribunalului București care constată caracterul ilegal al acestei greve. Aceste decizii sunt executorii, angajații trebuie să înțeleagă că nu mai pot fi manipulați. Evaluând costurile pe care le are societate, doar verificând rulajul care trebuia să fie efectuat, prestația pentru bucureșteni, s-a constatat că prejudiciul e de 20 de milioane de lei. Nu acest lucru contează. Din păcate bucureșteanul a fost privat de mobilitate, de serviciul de transport public. Bucureșteanul trebuie să poată să călătorească la locul de muncă, la școală, la spital, în parcuri, astfel încât să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții.

Aceste pagube produse societății vor fi recuperate de la cei care au provocat această pagubă ilegală. O evaluare completă o vom avea după ce practic vom avea un audit economic extern astfel încât cu transparență bucureștenii să știe unde sunt cheltuite fondurile și unde sunt pierderile.

Mă adresez angajaților: Consiliul de administrație a luat o decizie, astăzi, în conformitate cu codul muncii, evidențiază faptul că poate dispune că pentru conducătorii care intră pe traseu de astăzi, cercetarea disciplinară să nu își producă efecte în condițiile în care nu există fapte de natură penală. Colateral doresc să precizez că urmarea ultimelor analize orice angajat care îngrădește dreptul unui șofer să iasă pe traseu va fi cercetat. 

În condițiile în care această greva va continuat, angajații nu vor mai beneficia de siguranță locului de muncă", a declarat directorul STB.

Mai multe articole despre:
stb greva director stb