MENIU

Directorul adjunct al Gărzii Naționale de Mediu și un afacerist vâlcean, arestați preventiv

Terorist irakian, condamnat la închisoare în România

Tribunalul Argeș a dispus, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Marius Bărbulescu, precum și a omului de afaceri vâlcean Gheorghe Deaconeasa, ambii reținuți în urmă cu o zi de procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DNA pentru fapte de corupție.

"Dispune luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.04.2015 și până la 22.05.2015 inclusiv, față de inculpații: Bărbulescu Ion Marius, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată (opt acte materiale) și luare de mită; Deaconeasa Gheorghe, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de cumpărare de influență în formă continuată (opt acte materiale), dare de mită (...) și nerespectarea regimului armelor și munițiilor", se precizează în hotărârea publicată pe site-ul instanțelor de judecată din Argeș.

De asemenea, instanța a constatat că, în ceea ce privește cererea de administrare a tratamentului medical formulată de Marius Bărbulescu, administrația locului de deținere este cea competentă să ia măsurile care se impun. Decizia Tribunalului Argeș poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare la Curtea de Apel Pitești, dar este executorie, cei doi inculpați rămânând în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Procurorii DNA Pitești l-au reținut miercuri pe directorul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Marius Bărbulescu, pentru trafic de influență în formă continuată și luare de mită. Marius Bărbulescu a deținut funcțiile de comisar general la Garda Națională de Mediu (2009, 2011, 2012) și director al Direcției Generale de Control a Biodiversității, Biosecurității și Ariilor Protejate din cadrul Gărzii Naționale de Mediu (2010), iar în prezent este director general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu. Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar a fost reținut și Gheorghe Deaconeasa, administrator al unor societăți comerciale și fundații, pentru cumpărare de influență în formă continuată, dare de mită și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.