MENIU

Dinu Pescariu somat de Ministerul Educației să elibereze Baza Cutezătorii

Scandalul Bazei „Cutezătorii” din București s-a încheiat după mulți ani de procese încă din aprilie 2023, iar întregul patrimoniu ar fi trebuit să revină la Ministerul Educației, dar nu s-a întâmplat și ca atare s-a recurs la un executor judecătoresc.

Mihnea Costoiu, jolly joker-ul Bazei Cutezătorii

Prin contractul de locaţiune nr. 269 din 30 aprilie 2004 „Baza Cutezătorii” aparținând Ministerului Educației a fost închiriată Fundației Dinu Pescariu pentru o chirie lunară de 9.000 de euro. Cel care a semnat contractul din partea Ministerului Educației de secretarul genenral de atunci Mihnea Costoiu.

Ulterior, în 2009, Mihnea Costoiu, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării încheie un act adițional la contractul de închiriere din 2004 cu fundația fostului tenismen Dinu Pescariu. Ca urmare a acestor două contracte, în 2018, Mihnea Costoiu a fost trimis în judecată iar DNA susținea că Ministerul Educației a fost prejudiciat cu 10,7 milioane de euro în urma închirierii bazei.

Chiria lunară plătită de Fundația „Dinu Pescariu” era de 9.000 de euro, deși conform valorii reale a pieței suma ar fi trebuit să fie 118.825 de euro. Tot procurorii DNA au notat că imediat după trecerea bazei sportive pe mâna operatorului privat, în anul 2004, accesul gratuit al copiilor a fost interzis brusc.

Citește mai mult pe puterea.ro