MENIU

Din noua conducere a PSD fac parte "baroni", femei susținute de ei sau crescute politic de Dragnea

20 de județe din România nu sunt reprezentate la vârful partidului aflat la guvernare. Așa arată harta după Congresul social-democraților. În schimb, organizația Teleorman are cei mai mulți și cei mai importanți lideri, a informat Realitatea TV.

Până la Congresul PSD de ieri, baronii nu puteau să ocupe și funcții de vicepreședinți. Interdicția a fost eliminată și nu mai puțin de șapte lideri județeni au fost aleși în conducerea centrală. 

Pentru a ajunge vicepreședinte PSD, Marian Oprișan a îngropat securea războiului cu Liviu Dragnea. 

Vicepremier, ministru al Dezvoltării regionale și președinte PSD Olt, Paul Stănescu s-a răzgândit și a candidat pentru funcția de vicepreședinte rezervată Olteniei. Adrian Țuțuianu, Gabriel Zetea, Gabriel Firea, Robert Negoiță și Bogdan Trif sunt alți social-democrați care vor ocupa simultan atât funcția de președinte de organizație, cât și pe cea de vicepreședinte. 

Ceilalți baroni sunt reprezentanți la nivelul conducerii centrale a PSD prin femeile pe care le-au propus. Cele opt vicepreședinte și-au dovedit însă și loialitatea față de Liviu Dragnea.

PSD Teleorman rămâne însă în fruntea organizațiilor la nivel de reprezentare în conducerea centrală a partidului. Are președintele, președentele executiv și funcția de vicepreședinte rezervată femeilor. Liviu Dragnea le-a promovat pe Viorica Dăncilă și pe Carmen Dan, mai întâi, în Guvern, apoi în funcțiile de conducere din partid.