MENIU

Din nou ger. Un val de aer rece vine cu temperaturi negative şi zapadă în acest weekend

Dacă ne-am obişnuit să purtăm tricouri şi haine de primăvară, se pare că iarna ne mai face o surpriză deşi suntem deja în luna martie. 

Potrivit meteorologilor, chiar din acest weekend, vremea se va strica în zonele de nord şi est ale ţării, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică, inclusiv duminică pe zi, va fi viscol în Moldova, la munte, dar şi în nordul Munteniei.

Sâmbătă

Vremea se va răci în nordul și nord-estul țării, în timp ce în celelalte regiuni valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații la început în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar mai ales spre seară și noaptea și în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, însă în Moldova, în zonele montane și parțial în Transilvania și în Maramureș se vor transforma în lapovițe și ninsori. Vântul va avea local și temporar intensificări, iar la munte, îndeosebi pe creste, va sufla tare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1...2 grade în nord-est până în jurul a 20 de grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și 5 grade.

Bucureşti

Valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări și trecător, mai ales spre seară și noaptea, va ploua, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade.

Duminică

Vremea va fi în general închisă și se va răci accentuat în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala precipitații în jumătatea de est a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, doar în Oltenia și pe litoral vor mai fi mixte, ziua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în est, sud-est și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -6 și 7 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, posibil mai coborâte în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei.

Bucureşti

 Vremea va fi în general închisă și se va răci accentuat. Temporar se vor semnala precipitații ce vor deveni predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări, în special în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 2...4 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade

Mai multe articole despre:
zăpadă vreme ger rece