MENIU

DIICOT începe urmărirea penală in rem după plângerea lui Orban împotriva Vioricăi Dăncilă

Viorica Dancila

Procurorii DIICOT au început ancheta in rem după plângerea depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă. 

Procurorii DIICOT incep urmarirea penala in rem - doar pentru fapte - pentru inalta tradare si divulgarea sectetului care pericliteaza securitatea nationala, in plangerea depusa de Ludovic Orban impotriva Vioricai Dancila, potrivit surselor Realitatea TV.

”Procurorii au constatat că plângerea îndeplinește condițiile legale. Vom vedea în timp dacă ea va fi clasată sau se va începe urmărirea penală in personam. Cel mai probabil o vom vedea și pe Viorica Dăncilă la Parchet, pentru că așa este procedura”, a explicat reporterul Ionela Arcanu la Realitatea TV.

Liderul liberal a reclamat faptul că premierul ar fi difuzat informaţii cu caracter secret în cazul memorandumului privind mutarea Ambasadei României din Israel. Plângerea vizează modul în care a fost întocmit memorandumul și felul în care a fost adus la cunoștința publicului acest memorandum. 

În urmă cu câteva săptămâni, plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă a fost calificată drept „o demență” de Liviu Dragnea, șeful PSD susținând că nu crede că există vreun procuror care să „riște atât de mult” pentru acest demers care ar fi „o comandă de la Iohannis, fără niciun dubiu”.

„Ce știu cu siguranță este o comandă foarte fermă. Sper să nu fie niciun procuror care să riște atât de mult ca să dea curs la această demență. Foarte mulți procurori riscă să plătească greu”, a declarat Liviu Dragnea.