MENIU

DIICOT a deschis dosar penal după cel mai mare atac cibernetic din istorie

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au deschis o anchetă penală, după atacul cibernetic de vineri care a lovit România. 

Mai exact, oamenii legii au deschis un dosar penal in rem pentru infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice, ceea ce înseamnă că sunt cercetate faptele, nu persoanele.

Procurorii așteaptă să primească informații de la SRI pe această temă, dar și ca instituțiile afectate să depusă plângeri penale.

România se află printre cele mai afectate 10 țări, în urma atacului cibernetic de tip ransomware 'WannaCry', produs vineri și care a cauzat probleme mai multor instituții și organizații internaționale din 74 de țări, susțin specialiștii Kaspersky Lab, într-un comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și uzina Dacia au fost țintele acestui atac al hackerilor. Activitatea uzinei din Mioveni a fost întreruptă parțial, sâmbătă.

La sfârșitul săptămânii trecute, calculatoare din aproape 100 de țări au fost afectate de o amenințare de tip ransomware, denumită "WannaCry".

Mai multe articole despre:
DIICOT MAE atac cibernetic