MENIU

Diferenţa dintre dragoste adevărată şi pasiune trecătoare: Toate femeile trebuie să ştie că dacă...

În ochii unora, dragostea şi pasiunea par să fie acelaşi lucru. Ei bine, realitatea este cu totul alta. Mai mult, contrar multor opinii, una poate există fără cealaltă. Înţelegerea celor două concepte, dragoste şi pasiune, este crucială pentra a avea o relaţie sănătoasă de durată. 

Tocmai de aceea, în acest articol, ne vom uita la cele mai vizibile diferenţe dintre iubirea adevărată şi pasiune.

1. Diferenţa Nr. 1: Pasiunea îţi poate distruge viaţa, iubirea îţi construieşte viaţa. Pasiunea te orbeşte, te face să dai pumni, să spargi lucruri sau cine ştie ce alte lucruri iresponsabile.

Dragostea, pe de altă parte, te face să fii mai cumpătat, să analizezi, să fii precaut. Dragostea este cea care te ajută să iei cea mai bună decizie atât pentru tine cât şi pentru partenerul tău. Dragostea nu permite hormonilor să acţioneze fără să ia în considerare consecinţele.

2. Diferenţa Nr. 2: Pasiunea vine şi pleacă, în timp ce adevărată dragoste rămâne. Pasiunea există în relaţiile care se bazează pe un sentiment real şi valid de iubire. Însă, pasiunea nu rămâne tot timpul intensă.

Totuşi, dacă există dragoste, cu implicare din partea ambilor parteneri, pasiunea va reveni.

Dacă într-o relaţie pasiunea dispare şi este desprins acel val de pe ochi care face că partenerul să fie perfect, însă, prin muncă în echipa, pasiunea este readusă în relaţie, atunci în mod cert există iubire adevărată.

3. Diferenţa Nr.3: Pasiunea are nevoie de hormoni, iubirea are nevoie de abilităţi şi principii.

Pentru că pasiunea să fie prezenţa nu este nevoie decât de câţiva hormoni, cum ar fi oxitocina şi vasopresină. Creierului nu-i trebuie mai mult că să simtă pasiune. Pentru dragoste, însă, este nevoie să deţii anumite principii şi îndeletniciri că onestitatea, abilitatea de a comunica şi empatia. Este important că sistemul de valori să fie acelaşi pentru parteneri.

4. Diferenţa Nr.4: Pasiunea este imediată, de moment, precipitată, dragostea se dezvoltă şi se construieşte în timp. Pasiunea apare subit. Poate vezi un bărbat sau o femeie sexy şi atrăgătoare şi te gândeşti că ţi-ai dori să te trezeşti în fiecare dimineaţă alături de el sau de ea. Ba este posibil să mai spui şi un „te iubesc”, fără să-ţi dai seama că este fals. Asta nu înseamnă că eşti îndrăgostit/a. Dragostea este ceva ce se dezvoltă mutual, în timp. Dragostea are nevoie să treacă prin mai multe situaţii, atât bune cât şi rele, pentru a fi veridică.

5. Diferenţa Nr. 5: Pasiunea este cea care te face să vrei să „te dai mare”, iubirea adevărată nu are nevoie de aprobarea şi opinia nimănui. Pasiunea este cea care te face să te întrebi mereu dacă ceea ce trăieşti este real şi de aceea vei caută mereu validarea din partea unor persoane din afară. Dragostea, în schimb, nu are nevoie de niciun fel de validare. Vei ştii şi vei simţi că iubeşti cu adevărat.

6. Diferenţa Nr.6: Pasiunea se bazează pe perfecţiune, iubirea adevărată se bazează pe acceptare. Pasiunea este cea care te orbeşte şi face să crezi că partenerul sau partenera ta sunt perfecţi. Când iubeşti, însă, ştii că iubitul sau iubita ta nu sunt perfecţi, însă îi iubeşti şi accepţi atât cu calităţi cât şi cu defecte.

7. Diferenţa Nr. 7: Pasiunea poate fi resimţită faţă de mai multe persoane, însă iubirea adevărată nu o poţi simţi decât faţă de o persoană anume. Dacă eşti în căutare de pasiune, mergi într-un bar şi îndreaptă-te către cel mai atrăgător bărbat sau cea mai atrăgătoare femeie. Ştii şi tu că atunci când vine vorba de iubire adevărată, este nevoie de mai mult decât atât. Este nevoie să cunoşti calităţile şi valorile persoanei respective. Trebuie să vezi dacă sunteţi sau nu compatibili.

Sursa: andreilaslau.ro