MENIU

Dieta volumetrică topește kilogramele și te menține sănătoasă!

Greutatea în exces este o problemă cu care se confruntă aproape jumătate din populația lumii. Stilul de viață modern, stresul, sedentarismul, lipsa de odihnă, mâncatul pe fugă și la ore nepotrivite, toate acestea contribuie la acumularea kilogramelor.

Nu e de mirare, astfel, că tot mai multe persoane caută diete care să le ajute să scape de excesul ponderal. Iar internetul abundă în zeci sau chiar sute de diete care promit scăderea în greutate într-un timp scurt. Din păcate, majoritatea regimurilor de slăbit au la bază restricția calorică drastică și sunt în așa fel gândite încât să fie urmate doar pe o anumită perioadă, de obicei una foarte scurtă.

Principalul motiv pentru care renunțăm la planul de slăbire este că nu ne simțim niciodată sătui. Iar senzația de foame duce mai departe la lipsă de concentrare, iritabilitate, stres, deprinderea unor obiceiuri deloc sănătoase, cum ar fi fumatul. Astfel, se creează un cerc vicios din care nu ne alegem decât cu probleme, atât cu greutatea, cât și cu sănătatea.

Din fericire, în noianul de diete care promit marea cu sarea există și unele care chiar dau rezultate și nu îți pun sănătatea în pericol. Un astfel de exemplu este dieta volumetrică, impropriu numită „dietă”, pentru că este mai degrabă un regim alimentar pe care îl poți urma toată viața.

Află care sunt principiile dietei volumetrice, ce alimente sunt indicate și cât poți slăbi urmând-o!

Ce presupune dieta volumetrică

Dieta Volumetrică este un plan alimentar întocmit de medicul nutriționist Barbara Rolls, autoarea cărții „The Ultimate Volumetrics Diet”. Doctorul Rolls este profesor în Științele Nutriției la Universitatea de Stat Pennsylvania și a studiat peste 20 de ani legătura dintre sațietate și apariția obezității.

Vezi mai multe pe Divahair.ro. 

Mai multe articole despre:
dietă dietă sănătoasă dieta volumetrică