MENIU

Dieta după indicele glicemic: cum funcționează și ce poți mânca în cura de slăbire

Dieta pe baza indicelui glicemic este eficienta pentru ca, inainte de toate, tine senzatia de foame sub control tocmai datorita faptului ca alimentele consumate nu genereaza cresteri si scaderi bruste ale nivelului glicemiei in sange.

Stii care este diferenta intre piureul de cartofi si spaghetele? Cartofii ridica rapid glicemia, in timp ce pastele, mai ales daca sunt integrale, provoaca o mai mica agitatie chiar daca ambele preparate, in cantitati egale, au oferit organismului aceeasi cantitate de glucide. De unde vine diferenta? Unele glucide, odata ajunse in organism, se transforma mai repede in glucoza, crescand nivelul glicemiei.

Unele alimente bogate in amidon, precum cartofii si fulgii de porumb, ridica aproape la fel de repede glicemia ca glucoza pura. Acestea au indici glicemic foarte mari. Acest parametru nu ia in considerare cantitatea de glucide introdusa in organism printr-un singur aliment, ci efectele pe care le au glucidele din respectivul aliment asupra organismului. In loc de indice glicemic mai este folosit termenul compus “sarcina glicemica”, care are in vedere si cantitatea de glucide introdusa in organism, dar si efectele asupra corpului uman.

 

Citește articolul integral pe lyla.ro.

Mai multe articole despre:
cură de slăbire indice glicemic