MENIU

Dieta de o săptămână cu lămâie

Dieta de o săptămână cu lămâie

Dieta de o săptămană cu lămâie nu urmărește neapărat scăderea în greutate, dar te va ajuta să scapi de câțiva centimetri în talie, o să-ți lumineze pielea și va atenua celulita. În plus, tonifică ficatul, întărește sistemul imunitar și crește absorbția de nutrienți, aducând un supliment masiv de vitamina C.

Dieta de o săptămână cu lămâie impune consumul sucului de la o lămâie, proaspăt stors, la micul dejun. Pune sucul într-un pahar mare cu apă. Pe parcursul zilei se consuma treptat sucul de la două lămâi, puse într-un litru de apă.

Dieta de o săptămână cu lămâie merge perfect cu o dietă ușoară, bogată în legume, cereale integrale și carne de bună calitate.

În afara faptului că bei suc de lămâie la prima oră a dimineții și multă apa cu lămâie în cursul zilei, trebuie să mănânci cel puțin cinci porții de fructe și legume. Sunt permise toate fructele și toate legumele, inclusiv bananele și cartofii, atâta vreme cât nu abuzezi.

Dieta de o săptămână cu lămâie te ajută să-ți echilibrezi glicemia. În paralel, limitează aportul de zahăr. Poți înlocui zaharul cu miere sau sirop de agave.

Este foarte important să nu treci peste micul dejun, care trebuie să aducă un aport consistent de proteine (cereale integrale, ouă, carne slabă). Elimină alimentele procesate – orez alb, pâine albă, produse de patiserie sau dulciuri. Poți conuma grăsimi, cele mai bune alegeri sunt uleiurile vegetale și untul (cat o nucă).

Un secret este să variezi uleiurile vegetale pe care le consumi. Nu consuma doar ulei de măsline sau doar ulei de floarea soarelui, ci și unul și altul, și nu uita de beneficiile ueliului de rapiță.

Dieta de o săptămână cu lămâie trebuie să combine sucul de la cele trei lămâi, zilnice, cu o alimentație cât mai sănătoasă și echilibrată, scrie femeia.ro. Poți crește cantitatea de lămâi la cinci, după cum poți păstra bunul obicei de a bea apă cu sucul de la o lămâie, dimineața, în fiecare zi, cu pauze de două-trei zile în fiecare săptămână.

Mai multe articole despre:
lămâie dietă lămâie