MENIU

Dieta cu ciperci: Este înlocuitorul ideal al cărnii, întăreşte imunitatea şi combate oboseala

<p>Dieta cu ciperci: Este &icirc;nlocuitorul ideal al cărnii, &icirc;ntăreşte imunitatea şi combate oboseala</p>

Datorită proteinelor valoroase din compoziţia sa, ciuperca este înlocuitorul ideal al cărnii, întăreşte imunitatea, combate oboseala şi previne cancerul şi bolile cardiovasculare.

Consumată de secole, ciuperca a fost preţuită pentru calităţile sale medicinale, în vechiul Egipt fiind considerată un aliment miraculos care ajută la menţinerea unei vieţi îndelungate.

Avantajele ciupercilor sunt numeroase, pe lângă faptul că sunt bogate în fibre, se digeră uşor şi au puţine calorii - doar 20 de calorii la 100 de grame, nu conţin colesterol deloc.

Datorită unor aminoacizi din compoziţie, în special glutamatului, ciupercile seamănă la gust cu carnea.

“Dieta cu ciuperci contribuie la întărirea imunităţii, combate oboseala, astenia şi previne bolile cardiovasculare şi cancerul. Toate aceste proprietăţi se datorează substanţelor active care se găsesc în ciuperci: complexul vitaminic B, vitaminele C, D şi E şi minerale (potasiu, calciu, fosfor, sodiu şi zinc)”, explică Daniela Stan, medic de familie, potrivit Adevarul.ro.

Ciupercile sunt singurele alimente ne-animaliere care conţin vitamina D. Această vitamin este esenţială pentru sistemul osos, este prima vitamină care se dă unui nou-născut, vitamina care fixeaza calciul în oase ţi vitamina care se produce în corpul uman prin actiunea razelor solare.

 

Mai multe articole despre:
dietă ciuperci dieta cu ciuperci