MENIU

Dieta anticancer: 34 de alimente care te ajută să învingi cumplita maladie

<p>Cum poţi să &icirc;ţi educi creierul astfel &icirc;nc&acirc;t să prefere m&acirc;ncarea sănătoasă</p>

Odile Fernandez, un cunoscut medic de familie din Spania, se laudă că a scăpat de cancerul ovarian consumând anumite alimente, pe care le-a făcut publice. În vârstă de 36 de ani şi mama a doi copii, Odile Fernandez a fost diagnosticată în 2010 cu cancer de ovăr stadiul IV. În ciuda diagnosticului necruţător, care nu îi dădea speranţe de viaţă prea mari, medicul a învins boală printr-o schimbare radicală a stilului de viaţă.

"Mi-am schimbat modalitatea de a mă hrăni, am început să fac exerciţii fizice, am pierdut surplusul de greutate corporală şi mi-am schimbat atitudinea vizavi de boală şi faţă de viaţă, trăind mai conectată la momentul prezent, profitând de fiecare secundă, de fiecare clipă, deoarece am realizat că viaţă este limitată", povesteşte dr. Fernandez.

Medicul de familie spaniol susţine că în clipă de faţă există o groază de studii ştiinţifice care relaţionează cancerul cu stilul de viaţă, o importantă deosebită căpătând-o alimentaţia.

Iată lista alimentelor anti-cancer:
1. Broccoli
2. Ceapă
3. Usturoi
4. Fructe de pădure
5. Mere
6. Pepene verde
7. Conopidă
8. Roşii
9. Piper
10. Untul chia
11. Susan
12. Linte
13. Nuci
14. Struguri
15. Arahide
16. Curcumă
17. Curry
18. Ghimbir
19. Orez
20. Quinoa
21. Avenă
22. Mazăre
23. Iaurt natural
24. Ceai verde
25. Kefir
26. Ulei de măsline extra virgin
27. Năut
28. Fasole
29. Suc de rodii
30. Dovleac
31. Varză
32. Cardamom
33. Morcovi
34. Avocado

În opinia medicului spaniol, alimentele de mai sus pot preveni orice tip de cancer sau ajută la ameliorarea bolii. Cu toate acestea, lista de mai sus nu înlocuieşte sub nicio formă vizită la medicul specialist, potrivit bzi.ro.

Mai multe articole despre:
alimente cancer