MENIU

"Dictatura Dragnea în acțiune". Reacții vehemente după ridicarea protestatarilor la Topoloveni VIDEO

Dictatura lui Dragnea, azi la Topoloveni
Jandarmeria la Topoloveni

Scandal la Topoloveni la vizita lui Liviu Dragnea. Protestarii care îl așteptau pe șeful PSD au fost săltați de jandarmi și duși la secție înainte să apuce să spună ceva.

Micul oraș din Argeș a fost împânzit de forțe de ordine pentru a-i asigura liniștea lui Liviu Dragnea, aflat în campanie pentru europarlamentare.

11 protestatari care îl așteptau pe Liviu Dragnea la Topoloveni, județul Argeș, au fost ridicați de jandarmi. Aceștia sunt acuzați că au tulburat ordinea publică.

Acțiunea în forță a jandarmilor împotriva unor protestatari pașinici, într-o țară din UE în anul de grație 2019, este criticată vehement de politicieni din Opoziție:

"Dictaturile nu se instalează mereu peste noapte, ci pas cu pas. Astăzi exemplul abuzului de la Topoloveni. Jandarmeria, cu buget de război pe 2019, este părtașă la acest abuz. Trebuie să își revină, sau trebuie să fie desființată. Liviu Dragnea, oprește-te!
Nu poți continua așa!
Nu te vom lăsa să conduci cu violență!", a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Și franțuzoaica incomodă pentru PSD Clotilde Armand a reacționat prompt pe Facebook:

"Toți protestatarii care îl așteptau pe Dragnea la Topoloveni au fost ridicați de Jandarmerie. Așa a vrut cel mai (ni)mic om politic al țării. Totuși, să nu uităm cine este la conducerea Jandarmeriei Române: Cătălin Sindile și Sebastian Cucoş - coordonatorii intervenţiei violente din Piaţa Victoriei din 10 august, acuzați de procurorii militari de abuz în serviciu, complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată și acte de violenţă nejustificate".

Dragoș Tudorache de la USR: "Nu așa opriți nemulțumirile oamenilor, nu puteți băga în dubă toată țara! Libertatea oamenilor de a manifesta, de a protesta pașnic și de a se întâlni este garantată prin Constituția României pe care nu o pot abroga nici Liviu Dragnea și nici alticineva prin ordonanțe de urgență date de Guvern.

Acțiunea Jandarmeriei de la Topoloveni, care a condus la reținerea mai mulțor protestatari pașnici, este disproporționată și arată că Guvernul PSD nu știe cum să gestioneze nemulțumirile sociale.

Fac un apel la Viorica Dăncilă și la ministrul de Interne să stăvilească imediat zelul Jandarmeriei care intimidează cetățenii care protestează pașnic". Mesajul a fost preluat și de Dacian Cioloș.

Un nou abuz: Protestatarii care îl așteptau pe Dragnea la Topoloveni, ridicați de jandarmi

Monica Macovei a declarat că reținerile de la Topoloveni reprezintă un "abuz caracteristic dictaturii".

"Dictatura Dragnea în acțiune! Ne pierdem drepturile și libertățile cu fiecare clipă în care Dragnea controlează țara.

Dragnea era așteptat astăzi la Topoloveni de un grup de protestatari, oameni liberi care credeau că democrația înseamnă și dreptul de a protesta și de a-ți exprima nemulțumirea față de politicienii care te conduc. Toți cei care protestau față de PSD la Topoloveni au fost ridicați de jandarmi, băgați în dube și duși la Poliție. Este o încălcare gravă a drepturilor cetățenilor, este un abuz caracteristic dictaturii.

Un abuz al Jandarmeriei, prea atentă ca un condamnat definitiv să nu fie deranjat de nimeni și nimic în vizitele lui de lucru".

A reacționat și liderul PNL Ludovic Orban. Șeful PNL a reacționat tranșant privind protestul anti-Dragnea de la Topoloveni, susținând că Ministrul de Interne Carmen Dan „curăță drumul de protestatari pentru tătucul" și că oferta PSD pentru România anului 2019 constă în „protestatari încărcați în dubele miliției pentru că au îndrăznit să le spună că nu îi mai vor"

Mai multe articole despre:
protestatari Topoloveni Liviu Dragnea