MENIU

Diana Șoșoacă, ȚINTA ironiilor după ce a pierdut pe bandă rulantă procesele intentate Poliției și Jandarmeriei

Senatoarea Diana Șoșoacă, avocat de profesie, a pierdut toate procesele pe care le-a intentat Jandarmeriei și Ministerului de Interne pentru anularea amenzilor primite la protestele anti-mască în urma încălcării măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei.

Anunțul a fost făcut de fostul ministru al Justiției Ana Birchall, care menționează că toate contestările amenzilor primite de Diana Șoșoacă în Dolj, Constanța și București au fost respinse sau anulate de judecători.

„Marea avocata a pierdut toate procesele intentate Jandarmeriei si Politiei.

Mai mult, Sosoaca a pierdut si un proces pe care il intentase Primariei Generale din Bucuresti pentru ca a gresit procedura si a introdus actiunea prea tarziu. 
Apropo, responsabilitatile unui senator sunt altele decat circul si mahalagismul! Poate va intrebati si o intrebati pe d-na senator cate legi a initiat si s-a luptat sa devina legi sa apere si sa protejeze exact ce tot declara d-na senator de atata timp?”, a scris fostul ministru al Justiției Ana Birchall, miercuri, pe pagina sa de Facebook.
 
Ultima oară, Diana Șoșoacă a fost sancționată contravențional de IPJ Iași în urma evenimentelor de la Răchiteni, când a blocat activitatea unui centru de vaccinare din comuna aflată în carantină. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul de Poliție Iași, potrivit RFI România. Dosarul se află la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost deschis „ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică”.
Cercetările se desfășoară „in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal ”, potrivit Parchetului General, mai scrie RFI România.