MENIU

România, lovită de un CICLON. Meteorologii, îngrijorați de fenomen: când începe POTOPUL

Analiza maselor de aer / Foto: Administrația Națională de Meteorologie (ANM)

Ciclonul care se formează chiar în orele acestea peste Marea Neagră stârnește îngrijorarea. Diana Giurgiu, meteorolog de serviciu la ANM, a făcut câteva precizări importante legate de evoluția și impactul acestui fenomen meteo extrem de rar. 

"Ciclonul despre care vorbim se va deplasa treptat, în această noapte, spre bazinul vestic al Mării Negre și va afecta, într-adevăr, sud-estul și estul țării, la început mai ales zonele de sud-est, apoi în extindere treptată pe parcursul zilei de mâine în jumătatea de est a țării, unde vom avea ploi însemnate cantitativ, cu cantități însemnate de apă de peste 20-25 și, pe arii restrânse, de peste 35 de litri, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Până la ce se va întâmpla la noapte, astăzi vom avem parte și de manifestări de instabilitate atmosferică în Banat, în Oltenia și, pe arii restrâne, în sudul Transilvaniei, dar și în Crișana - tot cu ploi cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului", a afirmat Diana Giurgiu, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

Întrebată cum va influența acest ciclon temperaturile, meteorologul a răspuns: "Temeparturile se vor încadra în această perioadă, în general, între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul tertoriului".

Cât despre durata acestui episod de vreme rea, meteorologul a spus că, din păcate, vom avea parte și în zilele următoare de o vreme instabilă, "în deosebi în jumătatea de est a țării".

Veș ti bune nu vin nici pentru cei care abia așteptau acest weekend prelungit ca urmare a sărbătorii Rusaliilor, și asta deoarece meteorologii spun că vom avea parte, în continuare, de o vreme schimbătoare, cu averse "mai frecvente după-amiaza, seara, și mai ales în regiunile din vestul teritoriului".

Citește și România, lovită de un CICLON format în Marea Neagră. Ce EFECTE va avea acest fenomen asupra vremii. Cea mai afectată zonă a țării