MENIU

Dezvăluiri incredibile despre Tudorel Toader

Tudorel Toader

Tudorel Toader și-a securizat postul de rector la Universitatea din Iași cu ajutorul Rovanei Plumb, a informat Realitatea TV.

Tudorel Toader și-a securizat postul de rector la Universitatea din Iași cu ajutorul Rovanei Plumb.

Mai exact, ministerul Educației tocmai a respins de la avizare noua cartă universitară, potrivit unui document obținut de edupedu.ro. Carta ar fi permis demiterea rectorului unei universități dacă afectează imaginea acesteia.

Studenții din Iași s-au săturat de Tudorel Toader, chiar dacă acesta nu prea mai ajunge la Universitate. În urmă cu câteva zile, Silvian-Emanuel Man, președintele Ligii Studenților ieșeni de la Drept spunea că: "Există profesori și studenți care contestă acțiunile lui Tudorel Toader. În special după Ordonanța 92, a existat un val de respingere a persoanei sale, însă, în general, studenții preferă ca el să nu se mai întoarcă niciodată la universitate în calitate de rector”.

Tudorel Toader ar putea fi suspendat de senatul Universității la propunerea scrisă a unei treimi dintre membri. Votul este unul secret, iar, ca măsura să fie aprobată, trebuie să aibă două treimi din cvorum.

Noua cartă universitară ar fi simplicat mult procedura de suspendare, însă ministerul Educației condus de Rovana Plumb a respins-o în urmă cu o săptămână.