MENIU

Dezvăluiri INCENDIARE ale unui fost ministru, aflat pe lista Mafiei: Am primit numeroase amenințări, am simțit presiuni tot timpul

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor

Dezvăluiri incendiare, miercuri seara, în cadrul emisiunii "Legile puterii" de la Realitatea PLUS, făcute de mininistrul aflat pe lista neagră a Mafiei, Cătălin Drulă. Actualul președinte interimar al USR, candidat la șefia partidului, a recunoscut că a simțit presiuni pe întreaga durată a mandatului său și a vorbit, totodată, despre amenințările primite, făcând referire la celebrele pasaje apărute în spațiul public în care unul dintre sindicaliști ar fi propus să se apeleze la serviciile unor racheți și „să se pună preț pe capul” său și al loui Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex de la acea vreme.

"Nu am făcut nimic altceva decât să-mi fac treaba. Să ai curaj, să îți asumi (...). Era în perioada aia programul <<Vinerea verde>>... Am primit numeroase amenințări, mesaje pe Facebook... Am simțit presiuni tot timpul mandatului (...)

Peste tot unde deschizi un sertar sau o ușă la Ministerul Transporturilor este o încrengătură din asta de interese în spate. Dacă nu întorci capul și nu te lași speriat... Nu mi-am făcut prieteni. A ajuns în Român să fie considerat eroism dacă îți faci treaba. Dacă 20 de miniștii nu au făcut nimic poate că ilegalul e legal. Nu: ilegalul e ilegal, răul e rău și poți face diferența. Toate aceste încrengături au evident legătură cu lumea politică.

Este din cauza felului în care au ajuns politicele clasice. Politicianul când ajunge într-o funcție publică nu are chef să rezolve diverse lucruri. Când ajunge mininistru trebuie să îi rezole pe toți.

Am făcut demersuri, am trimis Corpul de control, am făcut sesizări. Și acest dosar e la sesizarea noastră. Sunt parte vătămată în dosar, am avut acces. Sunt sute de volume - muncă oamenilor din sistm de justiție e esențială în democrație.

Sunt două lucruri necesare într-un stat de drept: administratorul, fie că vorbim de primar, de ministru, trebuie să își facă treaba. Justiția trebuie să își facă treaba ei.

Cu aceste dou[ partide, PSD și PNL e imposibilă (meritocrația - n.r.). Dacă un ministru de la ei se apucă să facă ce am făcut eu, va garantez că are viața la ordinul săptămânilor.

Semnalul tb să fie de sus, respectiv că lucuruile sunt pe bune. Doar așa oamenii încep să aibă încredere (...)", a afirmat fostul ministru al Transporturilor.

Întrebat cine se află în spatele lui de este atât de curajos, dacă ar putea fi vorba de SPP, Cătălin Drulă a răspuns: "Nu am avut SPP. Nu am vrut să consum niște resurse ale statului. Nu am decât conștiința mea. Nu am vrut să întorc capul de la lucruri care nu sunt în regulă".

Președintele interimar al USR a tras un semnal de alarmă, susținând că țară noastră, așa cum este guvernată acum, "ne ducem cu toată viteză către faliment".

"România are în momentul de față peste 50% grad de îndatorare. Ne împrumutăm cu aprox 1000 euro/secundă și ne ducem spre acel model care este Grecia. Ca să prevenim acest lucru trebuie să reducem deficitul bugetar.