MENIU

DEZVĂLUIRI:Andrei Hrebenciuc şi-ar fi ajutat tatăl să ascundă provenienţa terenului forestier primit

<p>&nbsp;Andrei Hrebenciuc</p>

Andrei Hrebenciuc l-ar fi ajutat pe Viorel Hrebenciuc să ascundă provenienţa terenului primit pentru intervenţiile deputatului, firma care trebuia să cumpere cele 43.000 de hectare de pădure de la Sturdza având ca asociat unic o societate cu sediul în Cipru la care asociat este fiul parlamentarului.

Fiul deputatului Viorel Hrebenciuc a fost reţinut de procurorii DNA Braşov, care cer joi instanţei supreme arestarea lui prenventivă, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că Andrei Hrebenciuc l-a ajutat pe tatăl său să comită infracţiunea de trafic de influenţă.

Anchetatorii susţin că Andrei Hrebenciuc, în baza unei înţelegeri cu Dan Costin Bengescu, Viorel Hrebenciu şi cu avocaţii Victor Adrian Prodan şi Nicolae Mergeani, ar fi determinat-o pe Carmen Elisabeta Drăgoi, administrator al SC Reşedinţa Vârstnicilor SRL, să încheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumpărător, alături de Bengescu, pentru suprafaţa de 43.277 de hectare de teren forestier, dobândită prin decizia din 2012 a Tribunalului Covasna.

Preţul tranzacţiei a fost stabilit la 2.500 de euro pe hectar, acesta fiind de aproximativ trei ori mai mic decât valoarea de piaţă, "întrucât contractul masca, în cuprinsul său, şi cumpărarea de influenţă de la autorităţile din judeţul Bacău", a arătat DNA.

Procurorii au stabilit că SC Reşedinţa Vârstnicilor SRL are ca asociat unic Majura Limited (cu sediu social în Cipru), persoană juridică cipriotă al cărei asociat real este Andrei Hrebenciuc, potrivit mediafax.ro.