MENIU

Dezvăluire ȘOCANTĂ. Pentagonul știa despre iminența și amploarea atentatului de pe aeroportul din Kabul

Aproape 200 de oameni au murit in atentatul de pe aeroport

Forțele americane au fost avertizate,cu mai puțin de 24 de ore înainte, că se pregătește un atac iminent, cu ”victime multiple”, pe aeroportul din Kabul. Mai mult, Pentagonul a deținut și informația că Poarta Abbey, unde cetățenilor americani li s-a spus să se adune pentru a intra în aeroport, urma să fie, cel mai probabil, ținta principală a atacatorilor.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a dat instrucțiuni liderilor departamentului să se pregătească pentru un eveniment iminent cu ”victime multiple”, potrivit notelor clasificate a unei ședinței a Pentagonului consultate de Politico și citate de HotNews.

În timpul ședinței, generalul Mark Milley a afirmat că există informații secrete ”semnificative” care indică faptul că ISIS-K plănuia un ”atac complex”.

Ca urmare, joi dimineață, comandații militari au detaliat un plan de a închide Poarta Abbey joi după-amiază, dar americanii au decis să o țină deschisă mai mult decât ar fi dorit pentru a le permite aliaților britanici, care acceleraseră retragerea, să-și evacueze oamenii.

Aceștia nici nu ajunseseră pe aeroport în momentul în care un atacator sinucigaș a provocat explozia devastatoare care a ucis aproximativ 200 de oameni. Deflagrația a omorât, totuși, și 2 britanici. 13 militari americani și-au pierdut și ei viața.

Trupele americane încă prelucrau datele celor care intrau pe aeroport pe la Abbey Gate la aproximativ 6 p.m. joi, la Kabul, când un atacatorul sinucigaș și-a detonat vesta explozivă acolo, ucigând aproape 200 de persoane, inclusiv 13 militari americani.

În săptămâna de dinaintea atacului, președintele Joe Biden și înalții oficiali ai administrației au vorbit în mod repetat în public despre amenințarea generală pe care ISIS o reprezintă pentru aeroport.

Biden a menționat această amenințare chiar ca motiv pentru a nu extinde misiunea militară după 31 august. Președintele a avertizat în weekendul care a trecut că un atac suplimentar al ISIS este „foarte probabil”.