MENIU

Dezvăluire bombă: Rușii, în acționariatul unui important site de știri din România

O societate comercială rusească a preluat o parte din acțiunile societății care deține site-ul de știri ziare.com și alte site-uri din România, dezvăluie jurnalistul independent Silviu Sergiu (anterior la România Liberă și Evenimentul Zilei), într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit jurnalistului, agenția de publicitate Moskovskoe Predstavitelstvo Firmy, cu sediul la Moscova, deține o parte din NCH Capital INK, grup american proprietar al unor site-uri românești precum ziare.com, bestmusic.ro, metalhead.ro, 220.ro.

Rușii, în acționariatul grupului care deține Libra Bank și ziare.com! O societate comercială rusească a intrat în acționariatul societății comerciale care deține, printre altele, pachetul majoritar de acțiuni la Libra Bank și siteul de știri ziare.com.

Este vorba de Moskovskoe Predstavitelstvo Firmy En-Si-Eich Edvaizors Ink (SSHA). Informația este disponibilă accesând Orbis Directory, baza internațională de date a Bureau van Dijk (vezi foto 1). Primele informații pe această temă sunt disponibile din ianuarie 2017.

Moskovskoe Predstavitelstvo Firmy este, potrivit informațiilor disponibile pe Internet, o agenție de publicitate cu sediul la Moscova, Rusia.

Societatea comercială rusească este partener, în cadrul NCH Advisors, al grupului american NCH Capital Ink. Americanii dețin 75% din NCH Advisors, dar participația rușilor nu este menționată.

În România, NCH Advisors este acționar majoritar la societăți din domeniul bancar (Libra Bank) și IT/internet (Netbridge, Active Soft).

O bună parte din participațiile majoritare deținute în România sunt administrate prin fondul de investiții Broadhurst Investments Limited, un offshore din Cipru, potrivit Stiri pe surse.

Mai multe articole despre:
Rusia ruşi ziare.com site-uri din România