MENIU

Dezlegare la peşte: Cum să prepari cel mai gustos şi crocant peşte prăjit

Postul Crăciunului este abia la început iar zilele în care este dezlegare la peşte sunt considerate adevărate sărbători culinare pentru creştini. 

Iată cum să prepari cel mai gustos şi crocant peşte prăjit, reţetă pentru care toată lumea te va invidia. 

1. Curățați bine peștele – îndepărtați măruntaiele, apoi capul, după care spălați-l bine. Dacă peștele este mare, împărțiți-l în bucăți. Aveți grijă ca bucățile tăiate să fie de mărime medie. Dacă acestea vor fi prea mari riscați să obțineți un pește semi crud.

2. Sărați peștele cu 30 de minute înainte de a-l prăji – acesta trebuie să se pătrundă bine cu sare. Condimentele perfecte pentru pește sunt: ghimbirul, piperul negru măcinat, turmericul, șofranul, chimenul, cimbrul și nucșoara.

3. Neapărat treceți peștele prin făină. Pentru a economisi timpul, puteți folosi următorul truc: turnați făina într-o pungă și puneți în aceasta peștele. Agitați punga, astfel încât peștele să se acopere cu un strat fin de făină.

4. Încingeți foarte bine tigaia. Dacă aceasta nu va suficient de fierbinte, peștele se va fierbe sau se va lipi de tigaie. La prăjirea peștelui turnați în tigaie cel puțin 4 linguri de ulei.

5. În nici un caz nu acoperiți tigaia cu un capac. Veți obține pește înăbușit.

Mai multe articole despre:
peşte peşte prăjit