MENIU

Dezechilibrul florei intestinale poate duce la Parkinson. Ce susţin cercetătorii

Cercetătorii au descoperit că anumite bacterii din intestine ar putea provoca apariţia unor simtome asociate bolii Parkinson.

Parkinsonul este deseori caracterizat de tremur necontrolat şi pierderea controlului mişcărilor motorii, în timp boala evoluează în demenţă.

În majoritatea studiilor, experţii s-au axat pe creier sugerând că moartea unor celule din anumite zone ale creierului ar putea duce la apariţia boli. În ultimi ani cercetătorii au încercat să descopere rădăcina acestei probleme şi au trecut de la analizarea sistemului nervos la analizarea bacteriilor din sistemul intestinal.

O echipă de experţi din cadrul Universităţii Alabama din Birmingham, Statele Unite ale Americii a descoperit noi informaţii despre microflora intestinală şi legătura acesteia cu Parkinsonul.

"Ştim că o floră intestinală echilibrată este necesară pentru sănătatea generală a organismului, iar alterarea compoziţiei din flora intestinală este strâns legată de mai multe tipuri de boli,'' spune cercetătorul Haydeh Payami, potrivit descopera.ro.

Rezultatele au prezentat diferenţe majore privind numărul şi tipul de bacterii de la ambele grupuri. Medicamentele ingerate de bolnavi de Parkinson au avut un impact unic asupra bacteriilor din intestine şi a florei intestinale.