MENIU

Iohannis: Fiecare cetăţean are dreptul la vot. Ponta: E o lozincă

<p>Tensiuni la ambasada Rom&acirc;niei la Londra, după ce sute de rom&acirc;ni nu au reuşit să voteze</p>

DEZBATERE REALITATEA TV. Klaus Iohannis şi Victor Ponta s-au ciocnit marţi seară pe tema votului din diaspora şi a problemelor apărute acolo în primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. În vreme ce Ponta l-a acuzat pe Iohannis că nu cunoaşte situaţia românilor din străinătate şi a promis că în turul II de scrutin lucrurile se vor îmbunătăţi, candidatul ACL i-a spus premierului că faptele - problemele de la turul I - îl contrazic.

DEZBATERE REALITATEA TV. Confruntare intensă Klaus Iohannis - Victor Ponta pe tema votului din diaspora. Candidatul ACL l-a acuzat pe premier că nu îşi asumă responsabilitatea pentru problemele din turul I şi i-a reamintit că dreptul la vot este fundamental.

"Domnule Ponta, noi trăim într-o ţară democrată. Fiecare cetăţean are dreptul la vot", i-a spus candidatul ACL lui Victor Ponta.

"E o lozincă", a răspuns Ponta.

"Trăim într-o ţară democratică. Aţi suprimat dreptul la vot la cetăţenii din Diasporă. Trebuia să prevedeţi aceste lucruri. Aţi ignorat toate informările, cu rea credinţă, au fost bruscaţi cetăţenii români de poliţiile altor state pentru că au cerut dreptul la vot. Dvs. trebuia să demisionaţi, nu Corlăţean", a spus Klaus Iohannis, vorbind despre lipsa de organizare din diaspora.

"Parcă-l văd pe Băsescu, critică, fără să dea o soluţie", a spus Ponta.