MENIU

Dezastrul lăsat de furtuni în România, în imagini. Ravagiile făcute de fenomenele meteo extreme

Deși suntem la doar câteva zile de luna iulie, de luna lui cuptor, fenomenele meteo extreme fac ravagii în România. În Capitală s-au rupt copaci, la Brăila apa a intrat peste tot, localitați din județul Galați au fost grav afectate de inundații, iar la Târgoviște o vijelie puternică a smus acoperișul de pe un cămin din Campusul Universitar. 

Brăila. Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea Brăila, colonel Ștefan Stoian, în municipiul Brăila s-a intervenit pentru evacuarea apei din 22 de gospodării, scrie Realitateadebraila.net

Pompierii de la serviciul de descarcerare al ISU Brăila și echipe de la Seroplant au intervenit pentru degajarea a 22 de copaci sau crengi rupte căzute peste autoturisme, dintre care cinci căzuți pe domeniul public, unul pe o casă și unul pe o conductă de gaze.

Seropalnt, ISU Dunărea și Electrica au intervenit pentru degajarea a 14 copaci sau crengi căzute peste conductori electrici.

Comuna Bărăganu și satul Titcov din comuna Frecăței, au rămas fără alimentare cu energie electrică. Echipe de la Electrica lucrează pentru reluarea furnizării energiei electrice pentru consumatorii afectați.

Galați. Un cioban din Galaţi a murit, marţi seara, după ce a fost lovit de trăsnet, în timpul ploilor torenţiale care au căzut în cea mai mare parte a judeţului.  Ciobanul a fost găsit fără suflare pe câmp, în apropierea de satul Ţigăneşti, comuna Munteni, din nord-vestul judeţului. Sătenii care l-au descoperit au anunţat autorităţile prin 112, iar la faţa loculul au ajuns o maşină a Ambulanţei şi un echipaj de Poliţie. „A fost găsit un bărbat de aproximativ 60 de ani, cu leziuni cutanate specifice loviturii de trăsnet, de fulger. Echipajul nostru a constatat decesul”, a declarat directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galați, dr. Mihai Polinschi, relatează Realitateadegalati.net. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicina Legală, pentru efectuarea necropsiei. În cauză, polițiştii au început o anchetă, pentru a stabili împrejurările exacte în care a murit ciobanul din Țigănești.

Dezastrul lăsat de furtună în București! Mașini avariate, copaci căzuți

Tot în județul Galați, în localitatea Corod, apele au ieşit din nou din matcă, creând panică printre localnici. Vremea extremă continuă să creeze probleme în judeţul Galaţi. În timp ce pompierii se luptau să scoată apa din curţile oamenilor, autorităţile locale au făcut comisii care să evalueze pagubele. „Din primele verificări, am stabilit că apa a intrat în şase case, dar în bucătării, nu în camerele de locuit, şi în 51 de gospodării. La acestea se adaugă curţi şi grădini, dar şi culturi agricole, care oricum erau distruse de viitura de la începutul lunii. De atunci şi până acum, nu s-a reuşit, din păcate, curăţarea digului de pe Corozel, aşa că viitura a lovit din nou”, a explicat Vasile Cârjeu, primarul din Corod.
Din fericire nu au fost victime umane şi nici persoane care să necesite evacuarea din locuinţe.
Din păcate, ploile violente au continuat şi marţi, aşa că pericolul nu a trecut încă pentru  localnicilor din Corod.

Târgoviște. A fost furtună mare în Târgoviște, oraș vizat și de un mesaj de avertizare sosit pe platforma Ro Alert. Vântul puternic a smuls un acoperiș de pe un cămin studențesc situat în campusul Universității Valahia. Din fericire, nimeni nu a fost rănit și nicio mașină avariată de acoperișul căzut. Vântul puternic a smuls un acoperiș de pe un cămin studențesc situat în campusul Universității Valahia din Târgoviște. Din fericire, nimeni nu a fost rănit și nicio mașină avariată de acoperișul căzut. Acoperișul cu pricina a fost construit în 2009, odată cu clădirea căminului. Rectorul UVT spune că structura de rezistență a acoperișului nu a fost afectată. Aproape o treime din acoperiș a fost deteriorată. ISU Dâmbovița a transmis un mesaj prin aplicația Ro-Alert, privind avertizarea COD PORTOCALIU – Intensificări ale vântului cu rafale de peste 70 km/h, vijelie, grindină, descărcări electrice, averse ce vor cumula 20…25 l/mp, valabil în data de 25 iunie, în intervalul orar 17:30 – 18:15. Zonele vizate au fost Târgoviște, Dragomirești, Răzvad, Dragodana, Văcărești, Aninoasa, Tătărani, Vulcana-Pandele, Ludești, Doicești, Mănești, Ulmi, Cobia, Crângurile, Hulubești, Raciu, Lucieni, Valea Mare, Gura Foii, Șotânga, scrie Realitateadedambovita.net.

Mai multe articole despre:
Galaţi Brăila inundaţii furtuna Târgovişte