MENIU

DEZASTRU rusesc la Harkov. Zelenski anunță că "rușii fug", un lider separatist își îndeamnă oamenii să-și salveze viețile

Vehicule rusești distruse (Profimedia)
Vehicule rusești distruse (Profimedia)

Armata rusă pare să fi pierdut controlul asupra regiunii Harkov, iar ultimele relatări din zona conturează UN DEZASTRU militar. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat, într-un discurs video, că "ruși fug", fapt parțial confirmat chiar de un lider separatist din Harkov, care și-a sfăuit oamenii să părăsească zona pentru a-și salva viețile.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, sâmbătă seara, într-un mesaj video pe Facebook, că în urma contraofensivei puternice lansare la începutul săptămânii, aproximativ 2.000 de kilometri pătrați din teritoriul ucrainean au fost eliberaţi

”Mişcarea soldaţilor noştri în diferite direcţii ale frontului continuă. (...) Armata rusă în aceste zile demonstrează tot ce poate, îşi arată spatele. Şi, la urma urmei, nu este o alegere rea pentru ei să fugă. În Ucraina nu este loc pentru ocupanţi şi nici nu va fi”, a spus Zelenski, informează News.ro.

Preşedintele Ucrainei a mulţumit luptătorilor Regimentului 15 slav al Gărzii Naţionale a Ucrainei care au acţionat în zona Harkov.

Succesul operațiunilor militare ucrainene din Harkov a fost confirmat, parțial, și de cel mai înalt oficial susținut de Rusia în regiune, Vitaly Ganchev. Acesta le-a recomandă civililor să părăsească regiunea Harkov, potrivit CNN.

„Le recomand din nou tuturor cetățenilor din regiunea Harkov să părăsească teritoriul pentru a-și salva viețile. Este periculos în acest moment să vă aflați în interiorul propriilor locuințe (...) Suntem gata să vă oferim tot ajutorul necesar. Reprezentanții noștri rămân pe teritoriu și facilitează evacuarea cetățenilor”.

Ganchev a precizat că armata rusă face tot ce îi stă în putință, dar localitățile din Harkov sunt bombardate constant de armata ucraineană.

El a precizat că oficiali ai administrației acordă asistență la punctele de trecere a frontierei către Federația Rusă.

 

Mai multe articole despre:
harkov ofensiva putin zelenski razboi ucraina