MENIU

Dezastru ecologic în Dâmboviţa. S-a spart o conductă de petrol

O conductă de petrol s-a spart şi sute de litri de ţiţei s-au scurs în albia pârâului!

Dezastru ecologic în localitatea dâmboviţeană Gura Ocniţei. O conductă de petrol s-a spart şi sute de litri de ţiţei s-au scurs în albia pârâului! Pescarii au fost primii care au observat dezastrul şi spun că va dura mult până când fauna pisciolă se va reface.

Localnicii au observat petele de petrol de la suprafaţa pârâului Slănic. Le-au cerut explicaţii muncitorilor din parcul petrolier, însă aceştia nici nu i-au băgat în seamă. Oamenii din Gura Ocniţei se tem că apa poluată va ajunge şi în râul Ialomiţa, iar astfel dezastrul ecologic se va extinde.

La câteva ore de la accidentul ecologic, mai mulţi angajaţi ai unei firme specializate în depoluare au început să cureţe pârâul Slanic.

Oamenii din zonă spun, însă, că întreaga faună piscicolă a fost deja distrusă. Primarul localităţii speră că cei vinovaţi vor fi sancţionaţi. Nu este prima dată când în localitatea Gura Ocniţei are loc un astfel de accident. Data trecută, o conductă de ţiţei s-a spart şi sute de litri s-au scurs pe mai multe străzi. Garda de Mediu a deschis acum o anchetă şi urmează să sancţioneze societatea vinovată pentru poluarea pârâului Slănic.

Mai multe articole despre:
ţiţei dezastru ecologic ţiţei dâmboviţa