MENIU

Detești vizitele la veterinar? La fel și câinii! Află care sunt cele mai sănătoase rase canine

Câinii nu sunt doar animale de companie, ei fac parte din familie. Dar, în ciuda eforturilor de a-i păstra sănătoși li longevivi, unii câini sunt predispuși la anumite probleme de sănătate ereditare mai mult decât alții.

Printre cele mai longevive rase de câini se numără următoarele:

Papillon. Această rasă de buzunar are nevoie de stimulare mentală constantă și este foarte afectuos. Atenție șa luxații și probleme oculare. 

Pechinezul tibetan. Deși se bucură de o sănătate foarte bună, necesită o îngrijire atentă a ochilor și încheieturilor.

Norwich Terrier. Această rasă este una dintre cele mai mici rase de terrier, iar speranța de viață ajunge până la 15 ani. Are, totuși, o tendință către cardiomiopatie și luxații ale încheieturilor.

Rat Terrier. Poate atinge și 23 de ani și e predispus la probleme oculare.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Originar din Canada, acest retriever este în general o rasă vivace și rezistentă, însă poate să aibă probleme cu atrofia retiniană și displazia de șold.

Ciobănescul de Anatolia. O rasă de talie mare, acest ciobănesc este cunoscut pentru blândețea și inteligența sa. În afară de o problemă genetică a pleoapelor (CHD), are nevoie doar de îngrijire corectă și va rămâne sănătos toată viața.

Schnauzerul clasic. Extrem de ager și jucăuș, schnauzerul are nevoie de multă activitate pentru a rămâne în formă.

Ogarul de Ibiza este extrem de elegant, zvelt și afectuos. Din când în caând poate să aibă probleme de auz, de aceea trebuie controlat periodic.

American Foxhound / Ogarul american. Un câine de vânătoare foarte activ, are nevoie să-și mențină condiția fizică. Riscul de a dezvolta leucemia canină este scăzut.

Lowchen este o rasă de talie mică, foarte iubitoare, care are o singură problemă: luxațiile de încheieturi.